Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

12 за декември

вратата од мојата куќа

споделете ја оваа објава

Денес, понеделник, „Шорти“ го „полтергеистираше“ мебелот во три соби од мојата куќа како што прашав. Решив повторно да преместувам сè наоколу, секогаш ги движам работите наоколу, ме прави да се чувствувам добро и ме опушта да гледам сè поместено, сценографијата на мојот живот сега преобразена.

Шорти ми е „асистент“, ми работи чистејќи ја куќата, чувајќи ги мачките и шетајќи ги кучињата. Неговото вистинско име е „Диего“ и има само 19 години. Аргентинец од градот Буенос Аирес кој живее во Компостела: тој прекрасно пее, компонира, свири на гитара и се движи насекаде по улицата, секогаш на лизгалки. Темен е како згоден, секси, низок Мур со добро тело, но за жал прав... секогаш го малтретираме пола шега, половина сериозно, дење и ноќе, но без успех... една од многуте платонски љубови без крај и без почеток! затоа, секое битие геј неминовно минува низ фазите на неговиот имагинарен платонски сексуален живот.

Куќата е огледало на тоа кој живее во неа, мојата е кластер од ентитети, стар мебел и габи во кои никогаш нема место за ништо.
Живеам во стара зграда со пространи соби и многу високи тавани, на ѕидовите има: слики, фотографии, цртежи и фигури од папие-маше, се што може да се закачи. Хаосот на боите владее во уредувањето на мојот дом, како и во мојот живот. Избрав да го сликам според фен шуи, поради „школата за компас“ што ја практикувам, затоа секоја соба е со различна боја.

Собата на југ е слава, онаа на југоисток е пари, онаа на југозапад е љубовта, северот е работа, северозападот е патувањето и пријателите итн., секоја има своја функција и неговата корелација со настаните од нашиот ден за ден.

Полиците немаат повеќе простор за складирање книги, видеа, хартии, украси или повеќе семејства. Нередот владее со редот и барокниот детал. „Диогеновиот синдром“ со магија и стил.

Секогаш собирам спомени, ништо не фрлам, тешко ми е да се ослободам од нештата!Секого го сакам затоа што сите имаат своја приказна и ако ги собереш тие се наратив на нашите животи.
Вистина е дека кога ќе соберам храброст правам генерално чистење како денес, ги фрлив сите оние фази од мојот живот без кои претпочитам, преместувам се од место до промена на мојата околина, со намера да ја сменам мојата живот нешто. Ова ми помага да се чувствувам добро, добра сезона и го повикувам.

Истото ми се случува кога го менувам телефонот, секогаш чувствувам дека новиот мобилен ќе ми донесе нови повици, можности и соништа, дека ќе биде мобилниот што ќе ме придружува во нова фаза од мојот пат, ми дава многу добро „чи“ за да го започнеме, секогаш ми се случуваат важни работи кога го правам тоа, ми носи многу среќа да снимам имиња во неговата девствена агенда и да почнам да се заебавам од нула, тоа е затоа што мојот ум јасно ја визуелизира неговата желба да се движи. И навистина го мутира мојот живот, предизвикан од мене и психотронијата на потсвеста. Кога го форматирам хард дискот на компјутерот, три четвртини од истото ми се случуваат.

Промените кои генерираат промени, симетрија на мислата во секојдневниот живот кои ќе ја променат нашата околина како и нашата внатрешност, потребно е само да ги преместиме, избришеме или ослободиме и тие буквално ни го обновуваат животот. Зарем не ви изгледа едноставно?

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача