Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

13 за декември

Божиќ доаѓа

споделете ја оваа објава

Каков ден за клиентите, не престанав да читам пророци за нова година, магијата направена со г-дин Абре Каминос синоќа е забележана. Исцрпена сум и се уште се експлоатирав во телефонски посетување на последните пет луѓе, веќе од дома, до 2 часот по полноќ. Кога го завршив јасновидството завиткано во сон, ги проследив телефоните до секретарката и канцеларијата, се истуширав дарежливо и подготвив огромна салата со риба, Меро е вкусен! Лесна вечера за да избегнете лоши соништа и да се одморите добро цела ноќ.

Денеска беше вторник и 13, и за мене е многу добар магичен ден, спротивно од тоа што мислат луѓето.
Вторник и 13 не се ништо повеќе од вбризгување сирова енергија, комбинација на бројот на смртни случаи со планетата на борбата и војната: Марс, владетел на денот, е прекрасен како „црвен бик“.

Тоа е само збунет ден кога нашата карма во тој момент е негативна, бидејќи таа нè тера да и ја должиме таа исплата на судбината побрзо, поминувајќи ни секакви непредвидени настани. Воопшто не е лош ден за читање и играње карти бидејќи сте под влијание на енергијата на црвената планета, како и секој вторник. Човечките стравови се во сите суеверија, но јас не се плашам од ништо, повеќе од самиот човек и неговата егоцентричност и наметливо зло.
Од Земјата, Марс е лесно видлив ноќе како црвеникаво тело налик на ѕвезда, кое се движи низ небото со период од нешто повеќе од две години.
Преку телескоп го гледаме Марс како мал црвеникав диск, на чија површина тешко се гледаат темни ознаки. Таа е четврта планета од Сонцето, на површината на Марс има ударни кратери, како оние на Месечината, планините, долините на раседите, гребените, ридовите, рамнините и мртвите вулкани.
13 е број на промени, на радикални промени, на метаморфози, а бројот на смртни случаи, неговиот збир го произведува бројот 4, високо кармички број кој е тешко да се поднесе.

Влегуваме во Божиќ и улиците се веќе целосно украсени, се прашувам зошто оваа потреба целиот месец декември да се претвори во нешто што треба да се слави на северната хемисфера само од 21-ви, денот на Зимската краткоденица, која започнува од 12 :42 часот, најкраткиот ден и најдолгата ноќ. Љубопитно е да се мисли дека летната краткоденица започнува во исто време на јужната хемисфера. Колку е се различно кога го гледаме од поотворена перспектива и не се чувствуваме како културниот папок на светот.
Продавниците сакаат да го направат својот август, штета што Божиќ стана мачна, репетитивна и американска реклама за телешопинг.
Ќе ти пишам утре, денес не можам повеќе, очите ми се овенати и итно треба да се исклучам и да спијам.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача