Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

16 за декември

Принцот Туарег

споделете ја оваа објава

Деновиве има раскошна полна Месечина, денешната е во Рак, покажува дека сите луѓе се револуционизирани. Моите консултации беа многу зафатени деновиве и вината ја обвинувам на Месечината и нејзините магични влијанија.
Иако во последно време ми се чини дека лунарните процеси не се неопходни за да се оправда степенот на хистерија што владее.

Тоа е повеќе начин на живот кој влева колективен немир отколку „астрален ефлувиум“. Секогаш се прашував дали пилешкото или јајцето се на прво место во телесниот однос што постои меѓу историјата и астрологијата.
Односно, дали настаните се случуваат поради влијанието на положбата на планетите, или луѓето дејствуваат и извршуваат со слободна волја, а планетите ги раскажуваат настаните? настан, или кој влијае на него?

Ќе објаснам со пример: Ако влијаам на тоа дека имаш добро расположение, или дека си уморен, тој што е уморен или среќен си ти, а не јас. Ако сте активниот субјект, моето влијание е обична струја на воздух што ве навалува, но вие сте тој што страда.

Но, ако го свртиме, можеме да кажеме и дека те приклонувам кон состојба на умот, затоа што веќе си во таа состојба, а јас само ја рефлектирам, во динамичен ефект на огледало, каде што сè што се случува се појавува рефлектирано во весникот. на небото, со совршен ред и универзална симетрија. Врската помеѓу фактите и астралниот транзит е нешто достојно за проучување за секој.

Утрото не ги отворав моите бизниси, цело време го потрошив на приватно медицинско осигурување за мојот партнер и за себе. Помеѓу хартиите што ти ги бараат и придружните документи што ги бараат за да ја активираат среќната политика, го изгубив целото свето утро. Но решив да го сменам осигурувањето и конечно го направив тоа.

Во попладневните часови работев во мојата канцеларија како и обично, нема што да истакнам освен што повторно ми се јави професорот Меркур, бидејќи тој оди во Египет на Божиќ и му нарачав статуа на мојата омилена божица: Бастет, божицата мачор или жена со глава на мачка Патувајќи во Египет за да ги помине овие празници, добра идеја на Меркур, тој навистина знае како да го живее овој краток и оскуден живот кој речиси секогаш завршува пред време. Би отишол да можам, на толку многу места...

Секогаш ги поминуваме нашите животи во исти географски точки и губиме познавања од други култури, светови и места кои нема да има време да се видат. Имам другарка која знае да живее, патува сама со автостоп низ целиот свет, ништо друго не прави, секогаш со тоа што го носи, без пари и ја има прошетано цела Шпанија и дел од светот, ги знаела цела пустина Сахара, која го заслепуваше и во која се вратил илјада пати, последно што слушнав за неа е дека се заљубила во принцот Туарег, кој се оженил со него и со неговиот син превез.

Никогаш не знаеш каде ќе ја најдеш љубовта на твојот живот, ниту кога. Она што е јасно е дека живееме во страв и нашите стравови нè ограничуваат на начин на живот кој не знае да постои или да ужива во она што постоело.

Колкумина би сакале да бидат како мојот пријател и сами да го откријат светот без врски или страв. Уживајте во секој момент на земјата пред да тргнете на најдолгото вечно патување.

Овековни нè од галењето на принцот Туарег, од неговата топлина и мирис на песок, неговата темна кожа и црни очи, кои нè вадат од вулгарен, монотон и вулгарен живот, пред хоризонтот на неограничена пустина.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача