Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

18 за декември

љубов кон судбината

споделете ја оваа објава

Неверојатна приказна за една денешна консултација, таа била во брак долги 28 години, кога на 21 година стапила во брак со тој 10 години постар од неа маж преку црквата.
Вознемирено сакал да ја напушти родителската куќа и решил да се впушти во љубов која ги заслепувала неговите уши, со искуството од уште десетина години. Бракот траеше речиси триесет, но заврши лошо, а таа се раздели од него пред една година.

Непосредно пред овој брак имала друга врска, момче кое го оставила поради туѓи и семејни проблеми... личност во која била постојано вљубена.
Сепак, патиштата и на двајцата биле разделени, тој се оженил со друга жена, а таа со нејзиниот сегашен поранешен сопруг.

Сега, 29 години подоцна, овој човек повторно се појавува во нејзиниот живот, вдовец, сам, згоден и сè уште вљубен во неа... И таа повторно воздивнува, тинејџерска љубов на 50 години.
Зарем животот не знае за поволни филмски сценарија од оние на најдобриот сценарист?
Сите овие приказни во суштина се кармички, тие уште еднаш покажуваат дека судбината е целосно каприциозна и дека во ѕвездите е запишано дека она што треба да биде, е и ќе биде.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача