Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

Универзитетот

споделете ја оваа објава

Денеска беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е многу напорна задача, само фактот да се концентрираме за да може да го видам резултатот од соединувањето на различните значења од секоја буква таротот е нешто што обзема некого, ако на ова ја додадеме сета енергија што мора да се извлече за да се добие енергијата на клиентот и да се преведе во предвидувања, читателот ќе ја разбере ригорозната ментална задача вклучена во вежбата за концентрација што ја правам секојдневно. на моите приватни сесии.
Поединци од сите стилови доаѓаат кај мене: дами, господа, момчиња, девојки, стари, млади, дебели, слаби, високи и ниски... од секакви општествени позиции и различни занаети, од судии до обвинети, од крадци до полицајци. дизајнери до модели, од актери до политичари, од домаќинки до бизнисмени, проститутки и познати личности, сите доаѓаат да го прашаат пророкот.

Има денови во кои имам половина час мртов, во кои никој не доаѓа и не се јавува, тоа се часови кои со задоволство ги користам за да го дизајнирам своето рекламирање, да го напишам сценариото за мојот игран филм, овој блог, да читам и да одговарам на мојата пошта и учат нови начини на читање на судбината.
Практикувам секакви манки, а сепак никогаш не се заморувам од учењето, сакам да се полирам како професионалец и пред се да откривам нови формули кои ме возбудуваат во езотеричен свет кој веќе ме заморува и ми досадува врвно.
Се прашувам: зошто мојата работа е толку критикувана? за кои пријавувам даночни пријави на секои три месеци, плаќам осигурување за самовработување, личен договор и помагам или се обидувам да им помогнам на сите оние стотици животи кои поминуваат еден месец пред мојата канцелариска фотелја. Што има лошо во тоа да користам дел од мојот ум за да го доловам она што веќе постои штом се родам?: судбината.
Неодамна во една телевизиска дебата на која бев поканет, новинар од мрежата Копе ме поттикна да кажам колку сум платен, му ги кажав хонорарите и скандализиран ме нападна бесно обвинувајќи ме дека не работам бесплатно. тврдеше дека исто како што е платен за својата работа како новинар, јас ја наплатив мојата, на што тој ми одговори дека неговата работа е дериват на неговата кариера и дека сепак ми недостига, на што пак се расправав: дека ако не Жал ми е за момче без студии, без кариера: нема BUP или COU, има 6 вработени, две продавници, е успешен на телевизија, сам си е шеф, заработува 4 пати повеќе од него и запознава секакви необични ликови: – Размислете тогаш валидноста на „твојата блескава и почитувана кариера“!..., му реков.

Денес кога дојдов дома се прашував во кола, што е потребно за зависта да се претвори во злато?

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача