Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

Дневник на војникот

споделете ја оваа објава

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека откривањето на мислата е почеток на создавање ментална слика, која може да послужи како водич, за бегство од една од многуте симетрични реалности што ги живеете секој ден, или платформа за летање за крилјата на вашата душа.

Факт е дел од битието, со секое нешто што ти се случува растеш, се намалуваш или мутираш, секој час уште малку, кон енигма почеток и крај на твоето постоење, претворајќи те во чудовиште, мртво од инертен живот или нешто убаво. .

Кога најмалку очекуваш, најчесто исчезнуваш и тешко оставаш нешто во светот на живите.

Оваа слика ме измачува, можеби затоа пишувањето е „самотерапија“ за мојата Карма.

Знаејќи дека тоа што ќе го напишам ќе го прочитате и дека кога ќе заминам ќе остане на овој свет, ја утешува вознемиреноста за засекогаш исчезнување во тишина. По болката секогаш доаѓа тишината и брановите на заборавот. Не ме заборавај…

Јас сум способен да пишувам за другите, но го правам тоа за себе, иако знам дека ме читаш и дека тоа што го пишувам ги пренесува моите мисли на твоите, не го правам за тебе туку за моето чукање на срцето.

На 51 година го живеам животот во голтки, како некој што ја гаси жедта после долго трчање на сонце.Како го пиеш? да пие или да голтка?.

Можеби суштината на постоењето лежи во тоа, уживање во животот без време и без степени или галење со прстите без да го допирате.

Како живееш?

Постигнувањето на целта не ве исполнува и треба одвреме-навреме да стигнете до друга, а во меѓувреме го губите животот, до кога?

Овој дневник има за цел да им помогне на мојот ум, мојата свест и потсвест да се сетат на неделата, месецот и искуствата што ми се случуваат.

Свесен за моите чекори кои не можам да ги задржам во меморијата повеќе од 24 часа. И помош за тебе, што не се сеќаваш што си научил, што не се сеќаваш дека ме познаваш.

Сè е заборавено, сè исчезнува кога плимата се крева и ги брише моите стапалки во песокот“.

Санти Молезун

4 коментари за „Предговор“

  1. Марија Луиза

    Мариса….Ми се допаѓа твојот дневник…бидејќи тој носи мудрост. Ти благодарам пријателе благодарам Намасте.

    1. сантимолецун

      Ви благодарам многу!Не знам дали носи мудрост, но реалноста на мојот живот, да...

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Претплатете се на нашиот билтен

Добивајте ажурирања и прочитајте ги новите поглавја од Дневникот на Санти Молезун

Повеќе за истражување

Дневник на војникот
Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека достигнувањето

Пишувам од кревет
Дневник на војникот

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во нивниот интервал

Универзитетот
Дневник на војникот

7 за декември

Денес беше добар ден на работа, искрено сум исцрпен, испраќањето писма до различни луѓе со различни проблеми и грижи е задача