Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

Сантијаго

Галиција гори

Вчера дојдоа да ме снимаат од телевизиската програма Теле 5: „Еве има домат“, се емитува денес или утре во етерот. Прекрасно си поминав, многу се смеев со „Микел“ познатиот каталонски репортер со коза и неговата атрактивна камера Хесус, колку беа добри и двајцата!Беа скапоцени. Кажав многу тајни што ги знам…

Прочитај повеќе "

Дневник на војникот

Предговор

„Не знам до кој степен е добро или лошо пишувањето на она што некој го чувствува, мисли или живее внатрешно, но знам дека откривањето на мислата е почеток на создавање ментална слика, која може да послужи како водич, бегство од една од многуте симетрични реалности што…

Предговор Прочитај повеќе "

Пишувам од кревет

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во својот интервал од мртви часови, во малото, оскудно и скудно слободно време во кое одамна не сум уживал. На животот му се приклучив доцна, околу 17:00 часот, кога…

6 за декември Прочитај повеќе "