Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн


Дневник на Санти Молезун. Напишано искрено и во прво лице. Каде што на интимен начин ќе го запознаеме животот на авторот, надвор од клишеа или стереотипи на однапред смислени идеи за ликот на телевизијата и социјалните мрежи. Од оваа страница можете исто така да резервирате термин за консултација со него или да го следите за да го прочитате овој блог како што е ажуриран.

Зомби од кои бегаат
Дневник на војникот

25 за декември

Добра ноќ живеевме уште една година со моите, пробавме паштета туна со разновидни сирења како ужина и вечеравме јагули со лук, супа

Имам грип
Дневник на војникот

26 за декември

„... Уште еден ден ќе останам седнат, овде во сенките на таква чудна градина. Паѓа вечер и пак заборавам да пијам

Цел ден и ноќ во кревет
Дневник на војникот

27 за декември

Тешко е да зборувам со тебе за тоа како се чувствувам, цел ден сум во кревет, бидејќи не сум вакарал со години, години, немам

Марбела е рај
Дневник на војникот

28 за декември

Денес открив се што се крие зад рамката што не беше доволна за да стане пладневна сапуница.Ми се јави, на

Се соблекувам пред тебе, бидејќи немам што да кријам
Дневник на војникот

29 за декември

Тенденцијата на крајот на еден циклус е кон хаос, кон ништо. За да започне нова зора, треба да има а

Ќе ти дозволам да ме заебеш уште еден ден, посрана година!
Дневник на војникот

30 за декември

Една година што не престана да се заебава привршува и почнуваат нови десетина месеци за живот, нашите животи се свртуваат кон

Santi Molezún.Пијан и изгубен
Дневник на војникот

31 за декември

Среќна Нова Година!Дневно повторно станавте јавен, повторно се појавивте како вест на различни портали на срцето на интернет. Кава, меурчиња и среќа заедно

лагата на луѓето
Дневник на војникот

1 јануари

Станав, се туширав и се дотерав во 12:30 часот, отидов да купам вкусни колачи со мојот партнер Даниел и потоа отидовме да јадеме.

Интервју за весникот на Санти Молезун
Дневник на војникот

2 јануари

Вториот ден од годината го започнувам на десната нога, важно интервју на целата задна корица на весникот: „La Voz de Galicia“, во

Времето не постои и луѓето го измислиле
Дневник на војникот

3 јануари

Денеска заспав, бидејќи вчера преноќив до 6:30 сабајле, работев до зори во мојот тренинг.Серхио дојде да ме бара

ќе се чувствувам подобро
Дневник на војникот

4 јануари

Во нашата судбина има напишани работи кои можат да се видат во ѕвездите како што е нашата смрт, овие факти не можат да се заменат, тие се непроменливи,

Предметите за мене имаат свој живот
Дневник на војникот

5 јануари

Цел ден пресметував растојанија за да видам како да ставам слон во леќа. Токму тоа е моја грижа, како да се стави се

Совршен подарок
Дневник на војникот

6 јануари

Денес беше кралско утро, ми дадоа: полнети влечки, соковник од портокал за да направам вкусни сокови полни со фруктоза.

Преместување и затворање на мојата продавница
Дневник на војникот

7 јануари

Цела сабота сум во продавницата „Бертамиранс“, денес е пазар, нешто како битпазар во Мадрид но помал и

Збогум Папа аквариум
Дневник на војникот

14 јануари

Конечно заклучив една таква бесконечна задача, тоа беше осуда направена со вкус, но вишок на работа, огромен труд до

Мускули во акција или добивка во акција?
Дневник на војникот

15 јануари

Станав рано, текот на мојот брод веќе го програмирав во 8,30:XNUMX часот и иако го симнав сидрото, постојано се враќам од сон како

Искачување на планината Малуро
Дневник на војникот

16 јануари

Се вратив на товарот, цело попладне не престанав да се консултирам со луѓето, го изгубив утрото во електростопанството: „Unión Fenosa“

Жирито роса. На почетната точка.
Дневник на војникот

17 јануари

Те барам, во светот, што ме дави, што ме гушка и ме заборава, во налетот на луѓе, зад аголот, а ти,