Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн


Дневник на Санти Молезун. Напишано искрено и во прво лице. Каде што на интимен начин ќе го запознаеме животот на авторот, надвор од клишеа или стереотипи на однапред смислени идеи за ликот на телевизијата и социјалните мрежи. Од оваа страница можете исто така да резервирате термин за консултација со него или да го следите за да го прочитате овој блог како што е ажуриран.

Ако пејачот молчи
Дневник на војникот

8-ми февруари

Ако пејачот молчи, животот молчи, бидејќи самиот живот е песна. Ако пејачот молчи, надеж, светлина и

Одење по јаже од Џејмс Манголд
Дневник на војникот

9-ми февруари

„Ми недостасува твојата смеа, ми недостигаат твоите бакнежи, ми недостасува твоето будење. Секогаш кога ќе помине ветрот, потребно е цвеќе, мислам дека никогаш

Многу важни луѓе
Дневник на војникот

16-ми февруари

Знам дека требаше да ти пишам порано, но мојот живот, секој ден кога ќе умрам, ми станува се покомплициран, со ситуации кои

мојата сродна душа
Дневник на војникот

20-ми февруари

Ден како денес во мојот живот се појави 18-годишно момче, висок, 1:82, со многу големи очи и многу слаб. Остана

Јас сум празнината
Дневник на војникот

22-ми февруари

Толку многу работи што минуваат низ главата на секој танц на времето во воздухот на предегзистирањето.Толку многу разграничувања на истата мисла, на солзи кои

фотографија од стара телевизија
Дневник на војникот

26-ми февруари

Колку и да се трудам да ти пишам, не можам, секогаш има нешто што не ми дозволува, морам да направам нешто важно или да внимавам на некого.

фотографија од невреме со грмотевици
Дневник на војникот

Март 3

Има добри и лоши денови, а кој ќе каже поинаку лаже или живее разгалено од судбината.Денес беше еден од оние денови кога

човек кој спие на картон
Дневник на војникот

Март 6

Се сеќавате на „бездомникот“ за кој ви зборував минатата недела, тој што беше осуден да спие во банкомат на 4 степени. добро ха

човек кој стои покрај базенот
Дневник на војникот

Март 8

Денеска ги намалив сите мои цени по „популарно барање“, имам бројни клиенти кои не можат да ми ги платат таксите, а сепак сакаат пристап до моите

фотографија на сиви тонови од левата човечка рака
Дневник на војникот

Март 26

Ми требаа 18 дена да ти пишам, повеќе од две недели без да бидам сам со твоите страници, ми се чини дека се однесував како еден од

дождовни капки
Дневник на војникот

Март 27

Тоа е тоа, веќе ми ја дадоа веста, „Глото“ умира, има метастаза од туморот што го извадив ниту пред една година.

човек во сино горен дел свртен настрана
Дневник на војникот

Март 29

Глото се влошува, ветеринарот вели дека можеби има уште неколку дена живот и не знам како да се чувствува подобро, како да го натерам да го помине последниот

скршен брод на рибарска плажа во Уругвај
Дневник на војникот

2 април

Денеска е недела, овие денови ги поминав загрижена за животот на мојата мачка „Глото“, таа станува се послаба и послаба и се тетерави кон

Грета и Мора
Дневник на војникот

3 април

Денеска доцна се облеков, во 2 часот уште бев под туш, се враќав во живот.Мојата професорка по англиски дојде на

психолог, психоанализа
Дневник на војникот

5 април

Конечно ми закажаа термин кај психологот, откако енергично протестираа за моето приватно медицинско осигурување, тој ќе ме види во четврток во 11 часот.

Психолог
Дневник на војникот

6 април

Отидов на психолог во 11:XNUMX наутро и првата посета, да бидам искрен, не помина премногу добро. Во

глотус
Дневник на војникот

7 април

„Збогум мое девојче, никогаш не можам да те заборавам, прво беше Манчитас, па Баси, па Хиларита и сега ти мое девојче, не можам повеќе! Умирам со тебе

Улиците на Сантијаго де Компостела
Дневник на војникот

8 април

Денеска цел ден го поминав надвор од дома, не можам да бидам таму, се ми паѓа.Прво отидов да јадам во