Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн


Дневник на Санти Молезун. Напишано искрено и во прво лице. Каде што на интимен начин ќе го запознаеме животот на авторот, надвор од клишеа или стереотипи на однапред смислени идеи за ликот на телевизијата и социјалните мрежи. Од оваа страница можете исто така да резервирате термин за консултација со него или да го следите за да го прочитате овој блог како што е ажуриран.

Интервју со Санти Молезун
Дневник на војникот

1 за август

Денес луѓето не престанаа да влегуваат во продавница, ми купија амајлии подготвени од мене, билки од Сан Хуан што ги собрав во

Дали Санти е егоцентричен молезин?
Дневник на војникот

5 за август

Денеска отидов цело попладне на плажа, не беше премногу топло, но се избањав и бев со мојот најдобар пријател Серхио. Добро

Галиција гори
Дневник на војникот

8 за август

Вчера дојдоа да ме снимаат од телевизиската програма Теле 5: „Еве има домат“, се емитува денес или утре во етерот. Одлично си поминав

Галиција гори
Дневник на војникот

9 за август

Galiza sigue ardiendo, siguen queriendo asesinarla, nuestra tierra y toda la vida que habita en ella sigue agonizando por unos hijos de puta egoistas sin

Alerta de incendidos
Дневник на војникот

9 за август

SI VES A ALGUIEN SOSPECHOSO PRENDIENDO FUEGO, SI NECESITAS AYUDA, SI QUIERES INFORMARTE DE QUE PUEDES HACER POR EL MONTE GALLEGO , SI QUIERES INFORMAR

Non máis Lume
Дневник на војникот

10 за август

164 incendios devastan toda Galiza, 8 personas detenidas y 6000 héroes apagándolos, familias que pasan toda una vida pagando una casa y en 2 minutos

Галиција гори
Дневник на војникот

13 за август

Todo continúa ardiendo, el motivo de estos asesinatos naturales no los conocemos, pero creo que son con un fin político o económico, aunque estoy seguro

Reflorestación de Galicia
Дневник на војникот

15 за август

Los incendios parecen estar poco a poco controlados, había hoy 4 activos a la tarde, a las 20 horas había 14 y ya a las

Aramis Fuster me insulta
Дневник на војникот

16 за август

Hoy me he levantado a las 10, he desayunado tarde y me he ido a trabajar, muchas mañanas de verano ha hecho sol, como hechaba