Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

Мај 8 2022

Пјацола Танго

15 за декември

Вечерва Дани ме однесе да гледам концерт на Кралската филхармонија на Галиција, под диригентство на диригентот, маестро Мануел Валдивиезо. Бев воодушевен од танго композициите на Пјацола. Има музика што ја гали душата кога ја слушам и кога би требало да ставам саундтрак на мојот живот, таа би ...

15 за декември Прочитај повеќе "

Принцот Туарег

16 за декември

Деновиве има раскошна полна Месечина, денешната е во Рак, покажува дека сите луѓе се револуционизирани. Моите консултации деновиве беа многу зафатени и вината ја обвинувам на Месечината и нејзините магични влијанија.

16 за декември Прочитај повеќе "

ефемерно богатство

17 за декември

Денеска сабота повторно се разбудив доцна, до 2 попладне можев да ги одморам сите тие часови што ги задржав зад себе.18 милиони од старите и непостоечки пезети... Неверојатно, но не е...

17 за декември Прочитај повеќе "

љубов кон судбината

18 за декември

Неверојатна приказна за консултација денес, таа била во брак долги 28 години, на 21 година преку црквата стапила во брак со тој 10 години постар од неа маж. Вознемирено сакала да ја напушти куќата на нејзините родители, па решила да се впушти во љубов која му го заслепуваше увото, со искуството на десетина…

18 за декември Прочитај повеќе "