Санти Молезун 2022 година

Санти МолезУн

Мај 16 2022

Пишувам од кревет

6 за декември

Денес, 6 декември е празник, еден од оние денови во кои се останува дома за да ужива во својот интервал од мртви часови, во малото, оскудно и скудно слободно време во кое одамна не сум уживал. На животот му се приклучив доцна, околу 17:00 часот, кога…

6 за декември Прочитај повеќе "

лагата на луѓето

1 јануари

Станав, се туширав и се дотерав во 12:30 часот, отидов да купам вкусни колачи со мојот партнер Даниел и потоа отидовме да јадеме, кој ќе биде првиот оброк во годината, кај свекрва ми. „Мама Роза“. Секој ден на 1 јануари ова го правиме со години, бидејќи на првиот ден…

1 јануари Прочитај повеќе "

Интервју за весникот на Санти Молезун

2 јануари

Вториот ден од годината го започнувам на десната нога, важно интервју на целата задна корица на весникот: „La Voz de Galicia“, во првиот весник од овој нов циклус! Навистина ми се допадна како ме фати големиот новинар: „Начо Мирас Фоле“. Сè што сакав да кажам, моите фрази или зборови на…

2 јануари Прочитај повеќе "